Untitled Document

 

Ølbrygging... Dette var noe jeg testet ved å kjøpe inn ett "ølbryggingssett" i riktig gamle dager, etter at dette hadde gjæret ut, ble brygget tappet i flasker og ølet ble konsumert, prosessen ble ikke gjentatt, så man kan vel trygt si at det ikke var en suksess.

Så kan vi omsider skrive 2009, og jeg har snappet opp noen triks på veien, og jeg valgte å hoppe på dette en gang til, mye på grunn av muligheten til å være kreativ. i første omgang har jeg forsøkt meg på ett modifisert Geordie sett, har plusset på brygget med maltekstrakt. på boksen står det at man bare skal røre sammen sakene med 1 kg. sukker, og bare vente. Dette har jeg valgt å gå utenom, siden jeg har bestemt meg for å brygge skikkelig har jeg fått fatt i stor kjele... så vørteren har blitt kokt i 60 lange minutter. så ble hele stasen hurtig kjølt ned, dette via min hjemmesmidde kobberkjøler. Tappet over til gjæringsdunken, og gjæren ble tilsatt, her brukte jeg originalgjæren, mange lærde strides på denne delen, men en test er en test. tror ikke jeg kommer til å prøve meg på så mange ekstraktsett fremover, bare jeg får utstyret opp og gå. per i øyeblikk holder jeg på og finne en permanent løsning på ett meskekar, en maltmølle og mye annet småtteri må løses.. Så har vi valget mellom overgjær og undergjær. Dette vil ta noe tid å finne frem i, men tid går ikke, tid kommer....