Untitled Document

 

Så skal vi skrive litt om da jeg ble lurt..

Etter å ha kommet hjem fra butikken med dårlig brød over en meget lang periode, ble planen om hjemmebakt brød realisert, etter en liten tur ut på internettet fant jeg ut at en brødbakemaskin måtte være løsningen....Dette kan brukes som ett bevis på at selv den beste kan gjøre feil. greit nok, den holder det den lover, men hvem gidder å sette på en slik jævel hver kveld da ???

så etter å ha kjørt denne saken en ukes tid forsvant denne på finn.no og jeg kjørte innom europris på tur hjem fra jobb, 3stk. 2 liters brødformer bor nå i skapet mitt. jeg bruker kortere tid på å bake 6 ganger så mye som den største brødbakemaskinen jeg fant....

Så over til den morsomme biten.. Jeg har også lært: smøre former, første forsøk var påføring av melange med papir.. Så kjøpte jeg pensel, fortsatt feil, ide.. smelte smøret først, fungerte greit, men så kom ideen om at man skulle hatt smøret i lakksprøyte for å få det lettest mulig utover.. Her var ideen som kunne gjort meg rik, men dengang ei, man får kjøpt formfett på sprayboks, ikke noe vanskelig å forstå at det er flere mannfolk som har prøvd seg på kjøkkenet tidligere.

Oppskrifter:

 

Grovbrød
1 kg sammalt rug
1 kg rugmel eller hvetemel
litt salt
ca. 1,5 liter vann
75 g gjær


FREMGANGSMÅTE:
Bland de tørre ingrediensene.
Rør ut gjæren i lunken væske og rør inn i deigen. Arbeides med rene hender til den slipper bollen. Settes så til heving på ett lunkent sted. Heves til den er ca dobbelt så stor.
Arbeid så deigen på melet bakebord og form til brød emner. Settes på plate eller i brødform til heving igjen. La den atter bli ca dobbelt så stor.
Stekes i ovn ca 1 time. 200 grader. Når det er ferdig legges det på en rist.

Gammel norsk oppskrift.

 
Fiberbrød
1,3 kg fin sammalt hvete
200 g helkorn hvete
200 g fin sammalt rug
9 dl hvetekli
1 pk/75 g gjær
2 ts salt
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
ca 2 liter vann


FREMGANGSMÅTE:
1 liter av vannet kan erstattes av melk.

Alt blandes og heves 30-60 minutter. Slå deigen ned og hev i 20-30 minutter til. Deigen blir veldig løs, og kan ikke bakes ut på bordet. Spray formene med formfett, og hell deigen i formene.

Stekes ca 1 time på 220 grader (200 grader ved varmluft).